Посетители

петък, 17 април 2015 г.

Погледни през твоя прозорец






Името на образователния проект е „Погледни през твоя прозорец“ ( LOOK OUT OF YOUR WINDOW – Rethink – React – Rejoice ) и в него детска градина "Цветни песъчинки" ще си партнира с европейски училища от Австрия, Ирландия, Литва, Уелс, Швеция, Турция. 

Партньорските училища ще работят съвместно три години, през които децата и учениците ще открият и научат как техните действия влияят на околната среда, ще придобият знания, умения и способности да защитават и пазят околната среда чрез интелигентно използване на природните ресурси. 

Екологичният проект, в който ще участват децата и техните учители и възпитатели от детска градина „Цветни песъчинки“, ще провокира от най-ранна възраст любов към природата, грижи за нейното опазване, ще ги научи да бъдат солидарни и да работят в екип. 

Земята е нашият дом, но той е застрашен – човечеството се отнася безотговорно към природата. Настъпил е моментът, когато трябва да обединим усилията си и да защитим планетата си. Нужно е да поставим ново начало в отношението ни към природата и да възпитаваме екологична култура у младите хора. Това начало започва от нас, от детската градина, от предучилищна възраст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.